Change management / forandringsledelse

Jo større forandringer i jeres omverden, jo større ’change’ internt i jeres virksomhed. Jo mindre konkurrence/mere autonomi jeres virksomhed har været vant til, jo skarpere skal analysen være (for at overbevise tvivlerne). Jo flere ressourcer skal der til (for at få alle ombord), og jo vigtigere er det at påvirkningerne orkestreres og doseres ’lidt, men tit’ og i den rigtige rækkefølge (se nedenfor). Det kalder vi change management forandringsledelse.

Mange forandringsprocesser er ikke forankret i adfærd og bliver derfor aldrig til ny kultur, fordi de gode og velmente initiativer lægges ovenpå gammel adfærd, før nogen har fundet de bagvedliggende årsager til den nuværende kultur. Eller fordi de vigtigste ’drivere’ fylder for lidt. Det er derfor, at nogle transformationer går (for) langsomt, hvorfor effektiv change management forandringsledelse er afgørende.

Hvis du er nysgerrig på, hvad der kan lade sig gøre, kan du få et udefra – ind perspektiv som supplement til jeres egen analyse med ’blind spots’, indsigter i forudsigelige begivenheder, og hvad der virker bedst i og udenfor jeres branche. Her kan en ekstern change management konsulent tilføre værdi.

 

Det svære er i analysen at skelne årsager fra symptomer, og finde lige præcis de parametre, der driver jeres kultur, transformation og målopfyldelse – nu og i fremtiden.

Helhedsplanen rummer derfor en række tiltag som hver især er afhængige af hinanden, og tilsammen skaber varig effekt. Mao. hvis der er 4-5 årsager der driver den nuværende adfærd og kultur, skal der 4-5 løsninger til for at ændre den. Enkelte, forkerte eller for mange tiltag giver lille effekt.

Vi kan hjælpe med at:

  1. Identificere de væsentligste barrierer for at transformere internt og eksternt
  2. Designe processen herunder ’krav spec’ på den nødvendige leder og med-arbejderadfærd, ’tools’, træning i de svære samtaler, eksekveringsstøtte mfl.
  3. Adfærdsdesigne og ’nudge’ jer til gode vaner og en succesfuld transformation