2 grundlæggende spørgsmål udgør vores forretningsmodel

Hvis flere kurser ikke er svaret på ny adfærd og kultur, hvad er så?

Mange virksomheder har prøvet at løse det samme problem flere gange.

Desværre med det resultat, at den gamle måde at gøre tingene på vender tilbage, når chefen er trådt ned fra ølkassen eller tingene brænder på.

Alle virksomheder har adfærd og kultur. Så det svære er ikke at konstatere, om nogen mangler ansvarsfølelse, ambition eller proaktivitet. Det svære er at finde ud af, hvorfor I har den adfærd og kultur I har og hvordan du ændrer den.

Vi finder ud af (i vores gap analyse), hvorfor I ikke får nok ud af alt det gode, som I allerede har og hvordan I får ledere og medarbejdere til at gøre og sige tingene på en endnu bedre måde.

Vores indsigter har afdækket de bagvedliggende årsager til alt fra skuffende krydssalg, upålidelige forecasts og performance varianser til valide svar på uforståelige placeringer i diverse tilfredshedsanalyser, leder- og kulturmålinger.

Måske du tænker, at I har rigeligt med analyser og det er forankring, I savner.

Men nøglen til forankring er at finde årsagen til, at I har den adfærd, som I har samt hvilke mekanismer, der fastholder jer i gammel adfærd. Før du træner.

Ellers får I ‘veltrænede modvillige medarbejdere’.

Hvis opfølgning alene ikke er svaret på forankring, hvad er så?

Det ville være dejligt, hvis det var nok at spørge om nogen bruger værktøjerne, minde om værdierne eller genbesøge strategien i forbindelse med firmafesten.

Måske du har forsøgt dig med kurser, hvor tilbagemeldingerne var fine, men over tid virkede værktøjerne ikke lige i deres unikke situation. Heller ikke de gode eksempler, metoder og de sjove historier.

Hvis salgsorganisationen fx mangler forretningsforståelse, er det nærliggende at sige til dem, at det skal de have. Og det kan undre, at nogen ikke har forretningsforståelse, når chefen selv er både udadvendt og proaktiv og går foran med gode eksempler.

Men hvad nu hvis medarbejderne hurtigt falder tilbage i gammel adfærd?

Og årsagen er, at firmapræsentationen ikke inviterer til dialog om kundens udfordringer. Eller hvis ingen relaterer jeres værditilbud til kundens forretning, fordi ingen bliver målt på, om det bliver brugt.

Essensen er, at hvis strukturen eller kommunikationen fastholder gammel adfærd, vil træning ikke få varig effekt.

Derfor fjerner vi de barrierer, vi fandt i gap analysen, imens vi træner.

Ellers ‘flytter nissen med’.