Kan man overhovedet sælge noget, til de priser I har?

Om nysalg og manglende selvtillid

Mange salgsledelser drømmer om nye, store kunder, kortere salgscyklus og valide forecasts. Kvalitet i kundekontakten, professionalisme og sult.

Men undskyldningerne for ikke at gribe telefonen, booke møder med de rigtige eller sælge på andet end pris, er mange.

Sælgerne fortæller ellers, at de nok skal nå målene, ’hvis bare’ marketing ville øge kendskabsgraden eller gav bedre leads. Eller hvis nogen ville gøre produkterne mere unikke eller sænke priserne.

Den negative spiral af mange afslag og daglige prisforhandlinger er manglende selvtillid og tiltro til firmaets produkter og position.

Og når tilpas mange mister gejsten bliver mismodet til kollektiv virkelighed. For når motivationen er i bund, er det kun naturligt at søge hen imod eksisterende kunder eller have travlt med administration og interne udfordringer.

Vi tror, man skal starte et andet sted.

Fx med at finde ud af hvad det egentligt er, I sælger, til hvem og hvorfor?

For følelsen af at kunne forklare sit særkende og retfærdiggøre sin merpris, starter med et fængende værditilbud og evnen til at sammenligne kundeudbytter mere end priser.

Og når du først har fået sat ansigt på yndlingskunden, dvs. dem, som sætter pris på det, I leverer, og måden I gør det på, bliver det hele meget sjovere.

Den positive spiral af selv at skaffe de rigtige kunder er stolthed, selvforståelse og identitet.

Og omvendt.

 

Vi kan hjælpe dig med at:

  1. Afdække de barrierer der forhindrer jer i at sælge
  2. Skabe sammenhæng imellem kommunikation, processer og salgsadfærd
  3. Professionalisere salgsadfærden og nå jeres salgsmål hurtigere