Er der noget, I har glemt at fortælle?

Om krydssalg og siloadfærd

Mange ledelser fornemmer, at de går glip af forretning, når kunderne ikke lægger alle deres køb i jeres virksomhed.

Især fordi analyser viser, at jo mere kunderne køber, jo gladere – og længere – bliver de hos jer.

Hvis kunden ovenikøbet tror, at de handler med firmaet mere end den enkelte sælger, giver det ekstra god mening at brede sortimentet ud.

Men hvis man ikke stoler på kollegaen, hans produkt eller bare synes, at det er besværligt at have ham med i bilen, er det selvfølgelig også meget nemmere at fokusere på sine egne mål.

Men når nogen glemmer at fortælle kunderne om værdien af jeres forretningsmodel eller sammenhæng i sortimentet, gør I livet besværligt for både kunder og kolleger.

Konsekvensen er, at kunderne bliver nødt til at mødes med jeres konkurrenter, og specialisten i den anden silo får svært ved at gøre sig relevant.

Vi tror, at det handler om at tale lidt mindre om sig selv og lidt mere om forretningsmodellen, og hvad I ellers tilbyder, allerede på det første møde.

Så skruer vi op for transparensen, justerer KPI’erne og drejer måske på heltebilledet, så alle kan se værdien af en fælles indsats.

Så bliver det hele også lidt sjovere, og lidt nemmere at huske kollegaen næste gang, og derfor lidt mindre mystisk for alle parter.

 

Vi kan hjælpe dig med at:

  1. Finde de bagvedliggende årsager til at krydssalget halter
  2. Kortlægge succesopskriften hos dem der lykkes med krydssalget
  3. Definere hvilke håndtag du skal skrue på for at agere som ’One Firm’